Gert Raeyen

Drums, toetsen

Gert (aka de Slagkeaver) kreeg muziek met de paplepel mee. Zijn moeder, vader en broer zijn respectievelijk hoboïste, trombonist en pianist. Dat Gert zelf ook muziek zou spelen stond in de sterren geschreven en dat hij niet zomaar een gemiddelde muzikant is, verbaast dan ook niemand.

Zijn hoofdinstrument is alles wat op één of andere manier met percussie te maken heeft. Gert is het soort drummer dat geen volledig 32 delig drumstel nodig heeft om fantastische ritmes te spelen. Geef hem eender wat, of zelfs gewoon niets, en toch slaagt hij erin iedereen te verbazen met zijn gevoel voor ritme. Op zijn cajon speelt hij alsof het een volledig drumstel is, maar ook een triangel, een simpele cymbaal of een snaredrum is genoeg om een ritmesectie op zichzelf te zijn. Breng ook zeker je bril mee naar een optreden, want niet enkel luisteren naar zijn muziek is hemels, de manier waarop hij dat alles brengt, maakt de beleving compleet.

Gert enkel een drummer of percussionist noemen, zou echter zijn muzikale talenten oneer aandoen. Geef hem een piano of orgel en dan blijkt plots dat hij ook daar een gigantisch talent voor heeft. Enkele akkoorden en een vage beschrijving van wat er verwacht wordt is genoeg om hem op weg te helpen naar de perfecte invulling die de muziek nodig heeft. Sinds kort speelt hij bovendien ook ukelele bij de KeaVers. Zonder ooit een snaarinstrument te hebben aangeraakt speelde hij enkele weken na de eerste 'ukelele repetitie' een nummer mee tijdens een optreden waarbij iedereen in de zaal gewoon dacht dat hij met die ukelele in zijn hand geboren is. Gelukkig voor zijn moeder was dat dus niet het geval.

Naast de KeaVers is Gert ook onmisbaar in enkele harmonieën en bigbands uit de buurt. Zo levert hij met de jazzisfaction bigband zijn bijdrage in het binnenhalen van (internationale) prijzen op wedstrijden. Als oude klasgenoot van Steven (aka de Blaaskeaver), in verschillende groepen collega van Bert (aka de Baskeaver) en Steven, en Hans (aka de Zangkeaver) leren kennen tijdens een muziektheaterstuk, vormt hij nu de solide ondergrond van de muziek van de KeaVers.

Er wordt wel eens gezegd dat Ringo Starr niet de beste drummer ter wereld is, of zelfs niet de beste drummer van de Beatles. Maar de KeaVers hebben voor alle zekerheid toch maar de beste drummer van de ruime omgeving aangetrokken om hun muziek mee te interpreteren. Wat hij daar dan mee doet? Kom eens kijken en je zal het snel weten!