Hans Prinsen

Zang, ukelele, accordeon

Al snel bleek dat Hans zijn natuurlijke habitat bestaat uit een podium om mensen te entertainen. Vanaf zijn zesde levensjaar was hij al bezeten door muziek en in de loop der jaren speelde hij in verschillende groepen, zoals 'De Bietels', 'Moordgrieten en Melkmuilen', 'Hakke Wakke' (met Wannes Vanderstukken) en 'Hakke zonder Wakke (zonder Wannes Vanderstukken natuurlijk)... Met één van deze groepen (of alleen) heeft hij in zowat elke Vlaamse gemeente op de planken gestaan, van de parochiezaal in Zichem-Zussen-Bolder en het Sportpaleis in Antwerpen, tot zowat elk zelf geïmproviseerd podium in de ruime omgeving. Bovendien vaak meer dan één keer, want als hij één keer komt is de kans zeer groot dat hij al snel mag terugkomen.

Maar op een podium kan je meer doen dan enkel muziek spelen, en zo kreeg ook de toneel/theatermicrobe hem te pakken. Acteur, muzikant, componist, schrijver van toneelstukken, regisseur... noem maar op en Hans heeft het wel ergens gedaan. In 2004 mocht hij zelfs 56 voorstellingen op de planken staan in gans Vlaanderen, tussen kleppers als Carry Goossens, Bert Cosemans, Jos Van Geel en nog enkele andere beroepsacteurs in 'De Buit is Binnen'.

Maar zijn grootste passie is wellicht The Beatles. Geef de man een ukelele, gitaar, trekzak, piano, orgel, mondharmonica, of een nog uit te vinden instrument en binnen de kortste keren weerklinken enkele nummers van de Beatles. En probeer hem dan nog maar eens te stoppen, als er al iemand zou zijn die hem zou willen laten stoppen! Zelfs de grootste Rolling Stones fan zou beginnen twijfelen aan zijn of haar muzikale geaardheid.

Toen hij in 2012 in een muziektheaterproductie samen speelde met Gert (aka de slagkeaver) en Bert (aka de Baskeaver) kreeg het plan van de Keavers plots concreet vorm. Als drijvende kracht achter de groep moet je hem zeker eens aanspreken over The Beatles (als je tenminste wat tijd op overschot hebt) en je zal merken dat dit meer is dan een gewone hobby... Een man met een passie, zo moeten er meer zijn!