Steven Marx

Klarinet, sax

Als kind hoorde Steven (de BlaaskeaVer) zijn bompa vaak liedjes fluiten, maar zelf fluiten lukte helaas niet zo goed. Een instrument leren spelen was de oplossing, en dat werd de klarinet. Na lange tijd klarinettist te zijn in de harmonie lag er plots een tenorsaxofoon op overschot en ging er een nieuwe wereld open voor hem. In de tussentijd kwam er ook wel eens een gitaar langs om gebruikt te worden in enkele (zeer) plaatselijke rockgroepjes.

Maar met zijn saxofoon kwam Steven terecht bij Hypnos 69, een iets minder plaatselijke rockgroep uit Diest die uiteindelijk in zowat elk Europees land heeft opgetreden. In de sfeer van deze groep paste klarinet en saxofoon goed, maar ook dwarsfluit, mellotron, orgel... dus werd er weer tijd en middelen geïnvesteerd om nieuwe instrumenten te leren. Een vijftal cd's en een hoop clipjes op YouTube houden de herinnering aan deze groep levend.

En natuurlijk klinkt een saxofoon (ondertussen een bariton, tenor en alt) ook goed in bigbands en was er nog een beetje tijd over. Samen met zijn broer Bert (de BaskeaVer), en Gert (de SlagkeaVer) speelde hij in verschillende bigbands in de buurt van Diest.

En nu lijkt alles samen te komen bij de KeaVers: allerlei instrumenten gebruiken en een jazzy interpretatie van de Beatles, waarvan Steven al jaren fan was. Ondertussen komt er ook nog eens een ukelele piepen en een saxonet. Om te weten wat dat laatste is zal je toch eens naar een optreden moeten komen.

Enkel dat fluiten, dat lukt nog steeds niet zo goed...